BERLIN-ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ


Σε προηγούμενο post σας υποσχέθηκα ότι θα σας δώσω πληροφορίες για την διαμονή σας και την διατροφή σας στο Βερολίνο.

Το Βερολίνο είναι μια τεράστια πόλη και οι αποστάσεις μεταξύ των πιο σημαντικών αξιοθέατων είναι μεγάλες. Γιαυτό επιλέξαμε ένα ξενοδοχείo, κεντρικό ώστε να είμαστε κοντά στην αγορά, στα εστιατόρια και bars άλλα και στις στάσεις, για τις συγκοινωνίες που χρησιμοποιήσαμε .Ψάχνοντας βρήκαμε πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή που επιλέξαμε να μείνουμε, άλλα φτηνότερα και άλλα ακριβότερα αλλά τελικά εμείς επιλέξαμε το Adagio Aparthotel Berlin-Kurfürstendamm



Το Adagio Berlin βρίσκεται βρίσκεται 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του Schönefeld και δυο βήματα από τον εμπορικό δρόμο Kurfürstendamm, στο κέντρο του  Βερολίνου.

Είναι λιτό και μοντέρνο ξενοδοχείο, με στούντιο για 2 άτομα ή η δίχωρα πολύ άνετα διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 4 άτομα.

Συνολικά έχει 132 διαμερίσματα τα όποια διαθέτουν κουζίνα με ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, πλυντήριο πιάτων και ηλεκτρική σκούπα, σίδερο και σιδερώστρα, γραφείο και καθιστικό, επίσης έχουν ωραία θέα σε κήπο όπου το πρωί μπορείς να δεις τα σκιουράκια να κάνουν βόλτες έξω από το παράθυρό σου και πάνω στα δένδρα (το δωμάτιό μας ήταν στο ισόγειο).

Το μπάνιο είναι μεγάλο με τα  απαραίτητα σαμπουάν για σώμα και χέρια  και πιστολάκι για τα μαλλιά .Δίπλα βρίσκεται ξεχωριστά τo w.c.



Τα κρεβάτια είναι άνετα, τα στρώματα καλά για έναν αναπαυτικό και ευχάριστο ύπνο.

Το ξενοδοχείο έχει ελεύθερη πρόσβαση στο internet, διαθέτει  αίθουσα συσκέψεων και γυμναστήριο. Αν υπάρχει χρόνος επισκεφτείτε το.Εμείς δεν προλάβαμε.

Υπάρχει αίθουσα για το πρωινό, μοντέρνος και φωτεινός ο χώρος, επικρατεί ησυχία και αν επιλέξεις το πρωινό στο ξενοδοχείο, στοιχίζει 13 ευρώ και περιλαμβάνει όλα, όσα χρειάζονται για να ξεκινήσεις την μέρα σου ή μπορείς να πιεις μόνο ένα καφέ στα 2,5 ευρώ και να φας κάτι έξω από το ξενοδοχείο, στα κοντινά αρτοποιεία (κρουασάν, στρούντελ, ψωμάκια τύπου bretzel και ότι άλλο τραβάει η καρδιά σου).


Το ξενοδοχείο διαθέτει  θέσεις για πάρκινγκ, επιτρέπει την φιλοξενία ζωών με χρέωση 10 ευρώ την ήμερα, απαγορεύεται το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους του, αλλά οι καπνίζοντες έχουν την δυνατότητα, αν μένουν στο ισόγειο να βγουν στον κήπο και να κάνουν ένα τσιγαράκι και γιατί όχι να πιάσουν και κουβέντα με τους γείτονες!


Το προσωπικό είναι ευγενικό και φιλόξενο και με διάθεση να λύσει κάθε απορία σου. Μιλάνε καλά αγγλικά.


Στα μείον του ξενοδοχείου είναι η καθαριότητα, πρέπει να φροντίζεις εσύ για το μάζεμα των σκουπιδιών. Επίσης η αλλαγή στις πετσέτες του μπάνιου, εκτός από αυτές που σου δίνουν την πρώτη ήμερα, αν χρειαστείς καινούργιες σου χρεώνουν 6 ευρώ την κάθε πετσέτα.Καλύτερα να αγοράσεις μια ή αν έχεις χώρο στις αποσκευές σου, φερε μια μαζί σου!!!Επίσης δεν αλλάζουν τα σεντόνια.


Παρ΄όλα αυτά αν ξαναπάω στο Βερολίνο θα το προτιμήσω λόγω θέσης και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα! http://www.adagio-city.com/de/hotel-7329-aparthotel-adagio-berlin-kurfurstendamm/index.shtml


Θα το βρείτε στην οδό Lietzenburger Strasse 89 A -10719 -Βerlin

Τηλ:  (+49) 30/8182580 Fax: (+49) 30/818258499

Και ήρθε η ώρα για το αγαπημένο μου θέμα!!!!


ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ή ΤΙ ΘΑ ΦΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ


Ένα είναι σίγουρο ότι εδώ, δεν πρόκειται να πεινάσεις. Οι επιλογές είναι άπειρες, από πρόχειρο φαγητό στο πόδι μέχρι και πανάκριβα εστιατόρια .

Κουζίνες από όλο τον κόσμο, γαλλική, ιταλική, ιαπωνική, κινέζικη, ταϊλανδέζικη, τουρκική, ελληνική και ότι άλλο θέλετε.
Και φυσικά γερμανικά φαγητά, η κουζίνα τους στηρίζεται  στα κρέατα, κυρίως στο χοιρινό και στις σούπες. Γενικά είναι μια κουζίνα με πολλά λιπαρά γιαυτό μην παραλείψετε να φάτε τις μέρες που θα μείνετε, πολλές σαλάτες και φρούτα .



Δοκιμάσαμε πολλές φορές currywurst (κάρυβουρστ) δηλαδή λουκάνικο με κάρυ και κέτσαπ και υπέροχες τηγανητές πατάτες και Weisswurst (βάϊςβουρστ), είναι ένα είδος άσπρου λουκάνικου και ήπιαμε και γερμανική μπύρα, κατά την διάρκεια της ημέρας, στα γρήγορα και στο πόδι, έτσι για την λιγούρα και για να πάρουμε δύναμη να συνεχίσουμε.






Επιλέξαμε να φάμε σε αρμενικό εστιατόριο το Restaurant Dwin, μια μικρή οικογενειακή  επιχείρηση με ευχάριστο και καθαρού περιβάλλον, με φιλική και καλή εξυπηρέτηση.




Το μενού έχει αρκετά φαγητά, περιμέναμε όμως να έχει πιο ιδιαίτερες γεύσεις.

Τα κρέατα είναι κυρίως αρνί, μοσχάρι και κοτόπουλο.



Δοκίμασα ένα πιάτο με  lulee δηλαδή κεμπάπ. Στο πιάτο με το lulle έχεις επιλογή να το συνδυάσεις με ρύζι ή πατάτες, επέλεξα να το συνδυάσω με αραβική πίτα που την είδα σε διπλανό τραπέζι και την ζήλεψα και ψιλοκομμένη σαλάτα μαρούλι και καρότο. Παράγγειλα extra  πατάτες, πολύ ψιλοκομμένες, με κρέμα γάλακτος και τυριά στο φούρνο.

Μεγάλες μερίδες, ωραία παρουσίαση στο πιάτο και καλή η ποιότητα του φαγητού.
Δεν επιλέξαμε κρασί από τον κατάλογο του μαγαζιού άλλα ήπια μια ακόμη γερμανική μπύρα αν και ο κατάλογος του μαγαζιού έχει αρκετά κρασιά.
Οι τιμές καλές για φαγητό και ποτό πληρώσαμε 16,50 ευρώ το άτομο.



Θα το βρείτε http://www.dwin.de/ στην διεύθυνση: Uhlandstr. 157, 10719 Βερολίνο, Γερμανία

Αριθμός τηλεφώνου: 0049308812915



Θα σας σπάσει τις μύτες το ντονέρ από τα τουρκικά εστιατόρια, θα δείτε αρκετά και σας συμβουλεύω να το δοκιμάσετε αν είσαστε λάτρεις αυτών των θεσπέσιων εδεσμάτων!!!!!


Ως μεσογειακός λαός μια πίτσα και μια μακαρονάδα είναι ότι πρέπει για να μας τονώσει και να πάρουμε δυνάμεις ,μετά από μια κουραστική ημέρα.

Επιλέξαμε την  γνωστή αλυσίδα Vapiano ,(τα βρίσκεις παντού στο Βερολίνο) στην οδό Augsburger Str. 43, 10789 Berlin, Γερμανία .http://de.vapiano.com/de/magazine/ 

Μόλις μπεις στο κατάστημα, παίρνεις μια κάρτα, βρίσκεις άδειο τραπέζι, εδώ αρχίζουν τα δύσκολα και πρέπει αφού τακτοποιηθείς να μπεις στην ουρά και να περιμένεις να παραγγείλεις, με τον δίσκο στα χέρια δίνεις την παραγγελία στον μάγειρα και τα ετοιμάζει μπροστά σου. Τοποθετείς την κάρτα, που σου έδωσαν στην είσοδο, στο ειδικό μηχάνημα και χρεώνεσαι με τα είδη που έπλεξες.
Σε άλλη σειρά περιμένεις για μακαρόνια, σ άλλη για την πίτσα, άλλη για την σαλάτα, σ άλλη για τα ποτά,  χρόνος αναμονής για το φαγητό περίπου μισή ώρα.
Όμως το φαγητό σε αποζημιώνει, είναι υπέροχο!!!! Παραγγείλαμε διάφορα είδη με μακαρόνια εγώ προτίμησα, crema di funghi, με ταλιατέλες, τις έχω μια αγάπη -εσύ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε άλλα ζυμαρικά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία- μπουκιές κοτόπουλου, μανιτάρια σβησμένα σε λευκό κρασί, κρέμα γάλακτος και μαϊντανό, στα 10,75 ευρώ, μια υπέροχη πίτσα margherita στα 6,90 ευρώ και φυσικά μπύρες. Αν έχετε μικρά παιδιά, υπάρχει και παιδικό μενού.



Υπέροχο φαγητό, ωραίο περιβάλλον,το μαγαζί είναι διακοσμημένο πολύ όμορφα, με μεσογειακό χαρακτήρα, υπάρχει ακόμη και δένδρο ελιάς αλλά έχει πολύ κόσμο που πηγαινοέρχεται και γενικά επικρατεί φασαρία. Έχεις πολλές επιλογές για να διαλέξεις, ανάμεσα σε zuppe, antipasta και pasta, risotto, pitsa, insalata and dolci. Στα μείον του, ο χρόνος αναμονής που στέκεσαι όρθιος μέχρι να ετοιμαστεί, ειδικά αν είσαι κουρασμένος.

Στην έξοδο πληρώνεις στο ταμείο και παραδίνεις την κάρτα στον ταμία.



Φυσικά θα δοκιμάσετε ένα σνίτσελ με πουρέ, σε ένα γερμανικό εστιατόριο και ένα χοιρινό κότσι με ξυνολάχανο (sauerkraut) και επειδή οι Γερμανοί  τρώνε πατάτες όπως και εμείς, παραγγείλτε και pommes frites, έτσι μου είπε η αδελφή μου η lia να  ζητάω τις τηγανητές πατάτες, αλλά εγώ έφαγα και μια πατατόσουπα που βρήκα στον κατάλογο.




Αν επιθυμήσατε ελληνική κουζίνα, υπάρχουν αρκετά εστιατόρια για να  φάτε ελληνικά φαγητά, τα έχουν Έλληνες που ζουν χρόνια στο Βερολίνο. Οι Γερμανοί αγαπούν την κουζίνα μας και τα περισσότερα εστιατόρια είναι γεμάτα  κόσμο. Τζατζίκι, μουσακάς, καλαμαράκια, χωριάτικη και άλλες ελληνικές γεύσεις βρίσκονται πρώτα στις προτιμήσεις και από γλυκά το γαλακτομπούρεκο.




Το τελευταίο βράδυ τιμήσαμε ένα εστιατόριο κοντά στην γειτονιά μας, δίπλα στο σταθμό του μετρό, στάση Savignyplatz, το βάλαμε στο μάτι από την πρώτη ημέρα που περάσαμε από εδώ,στο 12 Apostel Berlin/Savignyplatz

Διεύθυνση: Bleibtreustraße 49, 10623 Berlin, http://www.12-apostel.de/



Ένα μαγαζί που το προτιμούν κυρίως οι ντόπιοι, αφού πρώτα κάνουν κράτηση, ευτυχώς βρήκαμε τραπέζι αν και ήταν γεμάτο, με πολύ ζεστό περιβάλλον  χάρη στα χρώματα στους τοίχους και τις ξύλινες επενδύσεις, που κυριαρχούν στον χώρο. Στην οροφή δεσπόζει η τοιχογραφία με τους 12 "Αποστόλους".

Στον κατάλογο εκτός από τα φαγητά μπορείτε να διαβάσετε πως απέκτησε το κατάστημα το όνομά του, όχι από τους δώδεκα αποστόλους αλλά από 12 εμπόρους που συναντήθηκαν ένα βράδυ σε κάποιο μαγαζί στην Βερόνα για να κλείσουν μια συμφωνία και εκεί έφαγαν και ήπιαν. Τους ονόμασαν χαριτολογώντας 12 apostel και έτσι πήρε το μαγαζί το όνομα. Το προσωπικό ευγενέστατο, τα εύσημα στα παιδιά στο bar!!!
Είναι και αυτό ένα ιταλικό εστιατόριο και πάλι μας κέρδισαν τα μακαρόνια αυτήν την φορά σε 3 χρώματα πράσινα,πορτοκαλί και άσπρα και μια απίστευτη σάλτσα και  κοτόπουλο.
Υπέροχη η σαλάτα με baby spanish, τοματίνια και μοτσαρέλα και αποθέωση τα γλυκά, creme brulee με σάλτσα πορτοκαλιού και το τιραμισού.



Επέλεξα μια Berliner Weisse, μπύρα με χυμό βατόμουρου, οι Γερμανοί συνηθίζουν τις μπύρες με χυμούς φρούτων και πραγματικά την απόλαυσα.

Ως λάτρης της μπύρας γέλασα, όταν μου την έφεραν με το καλαμάκι, αλλά ήταν καταπληκτική!
Το γεύμα στοίχισε 25 ευρώ το άτομο, αλλά άξιζε τα λεφτά του.

Όπως καταλάβατε δεν πεινάσαμε καθόλου στο Βερολίνο αλλά αντίθετα μπορεί να πήραμε κιλά, η δε διατροφή μας δεν ήταν και τόσο υγιεινή, ευτυχώς περπατήσαμε πολύ και κάψαμε τα περιττά.

Φυσικά δεν σας είπα ότι αυτή η πόλη είναι ο παράδεισος των γλυκών, μπορεί να μην φημίζεται ιδιαίτερα αλλά ότι δοκιμάσαμε άξιζε.







Ξεκινάς το πρωί με ένα καφέ και ένα ζεστό κρουασάν και γιατί όχι δυο!!!! και συνεχίζεις με ένα στρουντελ μήλου  και ένα ακόμη γλυκό με κόκκινα  φρούτα του δάσους, με μπρέτσελ.....τι να σας λέω τώρα, γευστικές αμαρτίες απανωτές.....






Δοκιμάστε τα υπέροχα και τεράστια κέικ  και τις τάρτες, αν δεν θέλετε να ψάχνετε ανεβείτε στους τελευταίους ορόφους του πολυτελούς πολυκαταστήματος ka de we και θα τρελαθείτε από την ποικιλία των γλυκών. Γλυκά με φράουλες, μάνγκο, με φρούτα του δάσους, τεράστια κομμάτια κέικ με καρότο, με κρέμες, με σοκολάτα, με καραμέλα! Γαστρονομικός παράδεισος!!!

Να μην σας μιλήσω για τα παγωτά, ότι γεύση φαντάζεστε θα την βρείτε εδώ, για να σας πω την αλήθεια αντιστάθηκα και δεν δοκίμασα.





Αν κατάφερα να σας γλυκάνω και να σας πείσω ότι αξίζει μια επίσκεψη στο Βερολίνο, ανοίξτε χάρτες και αρχίστε να καταστρώνετε σχέδια για την επόμενη απόδραση σας μέχρι εδώ, ευκαιρίες πάντα υπάρχουν και αν θέλετε να πάρετε μια γερή δόση της πόλης φροντίστε να μείνετε τουλάχιστον 4 βράδια εδώ και μην ξεχάσετε να βάλετε στο πρόγραμμα σας το Πότσνταμ, είναι πολύ κοντά και αξίζει μια εκδρομή μέχρι εκεί, (περισσότερα για το Πότσνταμ, σύντομα σε νέο post)


Μην ξεχάσετε να δείτε τα σχετικά post για το Βερολίνο


http://maria-tsil.blogspot.gr/2017/02/blog-post_97.html

http://maria-tsil.blogspot.gr/2017/03/berlin-kaiser-wilhelm-memorial-church.html


http://maria-tsil.blogspot.gr/2017/03/berlin-to.html


http://maria-tsil.blogspot.gr/2017/03/go-berlin.html


http://maria-tsil.blogspot.gr/2017/03/go-berlin-2_25.html

TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου