VICTORIA-BRITISH COLUMBIA ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

Όταν βρεθείτε στο Βανκούβερ του Καναδά, μην παραλείψετε να αφιερώσετε μια μέρα για εκδρομή στην Βικτόρια.




Πρόκειται για την πρωτεύουσα της νήσου Βανκούβερ που βρίσκεται στο νότιο άκρο της, στον Ειρηνικό ωκεανό και είναι η πρώτευσα της επαρχίας της Βρετανικής Κολούμπια ΒC. Είναι μια πόλη με 80.000 κάτοικους, ενώ το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της BC έχει περίπου 350.000.

Το νησί συνδέεται με την πόλη Βανκούβερ με υδροπλάνο για αυτούς που θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και θα έχουν μια υπέροχη διαδρομή και θέα της περιοχής από τον αέρα αλλά και με πλοία για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν την αύρα της θάλασσας και πιο οικονομικά ναύλα.

Εμείς προτιμήσαμε την διαδρομή με το πλοίο της γραμμής προ αγοράζοντας τα εισιτήρια, την προηγουμένη μέρα του ταξιδιού και τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες της ώρας και της πύλης για την είσοδό μας στο πλοίο, από το terminal του Tsawwassen στην ηπειρωτική πλευρά, χωρίς να κατεβούμε από το αυτοκίνητο.



Aπολαύσαμε το ταξίδι μέσα από μια μαγευτική διαδρομή, περίπου 90 λεπτά, περνώντας νησίδες, φιόρδ, καταπράσινες ακτές και με την συνοδεία δελφινιών κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ενώ κάποιοι τυχεροί είδαν και φάλαινες όρκα που φιλοξενούνται το καλοκαίρι στην περιοχή.



Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, φροντίστε να έχετε και θέσεις, στο εσωτερικό του πλοίου, κάποια στιγμή θα τις χρειαστείτε για να ξεκουραστείτε, να ηρεμήσετε ή γιατί φυσάει αέρας και θα κρυώσετε στο κατάστρωμα. Η περιοχή είναι τουριστικός προορισμός, όχι μόνο για τους τουρίστες άλλα και για τους ντόπιους, οι οποίοι φτάνουν μέχρι εδώ, για μια εκδρομή του Σάββατο - Κύριακου .

Για μια τέτοια εκδρομή, μάλλον ξεκίνησε και η οικογένεια των Ινδών, κάτοικων του Καναδά αν κατάλαβα καλά, καμία 15αρια άτομα μεγάλοι και μικροί από 1 έτους έως και 80 χρόνων, που ταξίδευε μαζί μας στο πλοίο και αφού κατάφεραν να μας εκτοπίσουν στην γωνία του τραπεζιού που καθόμασταν ήδη, κάνοντας φασαρία, άπλωσαν τα φαγητά που έφεραν μαζί τους για πρωινό? μεσημεριανό ? δεν κατάλαβα τα πλαστικά πιάτα γεμάτα μέχρι επάνω, πήγαιναν και γύριζαν ενώ επικρατούσε ένας χαμός! έτρωγαν μπροστά μας, χωρίς να μας πουν να τα τιμήσουμε, έναν μεζέ βρε αδελφέ, ενώ εμείς τους κοιτούσαμε με τα μάτια ανοιχτά από απορία και έκπληξη για τα χρώματα και τα αρώματα!
Που είσαι Ελληνική φιλοξενία!!!!

Λίγο με τον κόσμο, λίγο με τα δελφίνια, λίγο την διαδρομή που είναι ευχάριστη και με πολύ κουβέντα φτάσαμε μετά από 90 περίπου λεπτά, στο λιμάνι του νησιού στο terminal του Swartz Bay και από εκεί μεταφερθήκαμε στην πρωτεύουσα Βικτόρια μια απόσταση που την κάναμε σε 40 λεπτά περίπου.



Θα ομολογήσω ότι ήταν μια ζεστή ήμερα, 20 Αυγούστου του 2016 και η θερμοκρασία άγγιζε τους 35 βαθμούς .Έτσι ξεκινήσαμε με μια σύντομη περιήγηση στην πόλη με το αυτοκίνητο για να δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα χωρίς να κουραστούμε και να ιδρώσουμε και να καταλήξουμε έξω από το κέντρο στις παραλίες και στην αποβάθρα των ψαράδων, στο Fisherman’s Wharf .





Fisherman’s Wharf
Ένα ψαροχώρι με χρωματιστά ξύλινα σπίτια μέσα στην θάλασσα, τα houseboats, αποβάθρες όπου μπορείς να κάνεις βόλτες, ενώ δεξιά και αριστερά και πίσω από κλειδωμένες γυάλινες πόρτες ,είναι οι μαρίνες με τα κότερα και ψαροκάικα. Η περιοχή έχει μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και σουβενίρ αλλά και μαγαζιά όπου μπορείς να καθίσεις και να φας ψάρια, καβούρια, σολομό και άλλα θαλασσινά.



Ίσως εδώ να έφαγα το καλύτερο σάντουιτς, σε υπαίθριο εστιατόριο, αυτές τις μέρες που έμεινα στην Αμερική και τον Καναδά. Σας δίνω όνομα του μαγαζιού για να το αναζητήσετε όταν φτάσετε μέχρι εδώ barbs fish and chips.



Καθίστε δίπλα στην αποβάθρα και περιμένετε τους θαλάσσιους ελέφαντες να ξεπροβάλλουν τα κεφαλάκια τους με τα έξυπνα ματάκια και τις μουστάκες τους, πετάξτε τους λίγο ψωμάκι και θα σας κάνουν παιχνίδια μέσα στο νερό!!!



Μπορείτε να γυρίσετε από εδώ στην πόλη με ένα πλοιάριο, ένα θαλάσσιο ταξί ή αν σας αρέσει το περπάτημα, πάρτε τον δρόμο της επιστροφής στην πόλη με τα πόδια. Έτσι κατά την διαδρομή θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των κτηρίων, θα δείτε τα παλιά βικτωριανά σπίτια επηρεασμένα από την βρετανική κατοχή, τις καταπράσινες και γεμάτες λουλούδια αυλές των σπιτιών τα όμορφα κτήρια των ξενοδοχείων και των ξενώνων, ενώ μπορείτε να εναλλάξτε την διαδρομή σας με περπάτημα δίπλα στην θάλασσα και θέα προς την πόλη.









Φτάνοντας στην πόλη δείτε το Gatsby Mansion B&B, υπέροχο ξενοδοχείο που πήρε το όνομα του από το διάσημο μυθιστόρημα "The Great Gatsby".



Η πόλη είναι γεμάτη με όμορφα πάρκα με το πράσινο και χρωματιστά λουλούδια σε πολλές ποικιλίες, που λόγω του κλίματος είναι μοναδικά !!!

Επισκεφτείτε το Butchart gardens και απολαύστε χρώματα και αρώματα.



Φτάνοντας στο κέντρο ξεκινήστε με μια βόλτα στο εσωτερικό λιμάνι (Ιnner Harbur), απολαύστε την θέα της πόλης από εκεί, βολτάροντας δίπλα στην θάλασσα!









Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το διάσημο ξενοδοχείο Fairmont, η παλιά του ονομασία ήταν Empress Hotel και άνοιξε το 1908. Αφού το θαυμάσετε εξωτερικά, τόσο το κτήριο ,όσο και του κήπους του, τολμήστε να μπείτε στο εσωτερικό του, αφού περάσετε ένα τυπικό έλεγχο ασφάλειας και να περιηγηθείτε στους χώρους τους. Δεν θα σας ενοχλήσει κανείς!Φινέτσα και πολυτέλεια βρετανικού στυλ παντού! 








Απολαύστε ένα τσάι με συνοδεία γλυκών, στο σαλόνι του ξενοδοχείου, αν το επιτρέπει το βαλάντιο σας είναι λίγο ακριβό στις τιμές του ή αν βρείτε ελεύθερους τους καναπέδες με θέα προς το Inner Harbur καθίστε για να ξεκουραστείτε, βγάλτε τους χάρτες σας και σχεδιάστε τις επόμενες διαδρομές σας.



Στο κέντρο θα βρείτε ένα ακόμη διάσημο κτίριο το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, τεράστιο και επιβλητικό είναι πραγματικά στολίδι για την πόλη. Κατασκευάστηκε μεταξύ του 1893 και 1897. Το κτίριο είναι ανοιχτό για το κοινό, για μια δωρεάν περιήγηση στο εσωτερικό του.

Αν δεν θέλετε να μπείτε, όπως και εγώ γιατί βαριέμαι, αρκεστείτε να το θαυμάσετε εξωτερικά και να φωτογραφηθείτε.



Και γιατί όχι καθίσετε στο πράσινο, για να πάρετε βιταμίνη D από τον ήλιο άλλα και γιατί ακριβώς μπροστά από το Κοινοβουλιο στο τεράστιο πάρκο μπορείτε να δείτε το άγαλμα της Βασίλισσας Βικτορίας (1837-1901) και ένα Τοτέμ. Την ημέρα που το επισκέφτηκα γινόταν και μια σιωπηλή διαμαρτία Κινέζων σχετικό με το "stop organ harvesting" ! Δεν θα επεκταθώ, πιστεύω να καταλάβατε.



Πολύ κοντά βρίσκεται το Τhunderbird park, ένα πάρκο με totem και άλλα μνημεία, δίπλα στο μουσείο Royal BC.



Επισκεφτείτε μια ακόμη Chinatown, οι πληροφορίες λένε ότι είναι η παλαιότερη του Καναδά. 10 λεπτά περπάτημα από το λιμάνι και θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στα στενά της ,να δείτε τα μαγαζιά με τα κινέζικα προϊόντα ή να τσιμπήσετε κάτι Κινέζικο, αν σας αρέσει η κουζίνα τους. Ψάξτε και εδώ θα βρείτε τον στενότερο δρόμο του Καναδά, με πλάτος ούτε ένα μέτρο, γνωστό σαν "Fun Tan Alley".


photo google

Προτείνω να νοικιάσετε μια άμαξα με αλόγα και οδηγό ένα κύριο με μεγάλο καπέλο και στολή και να κανε τε βόλτες στην πόλη, μια διαφορετική αίσθηση και που ξέρετε ίσως έτσι αποκτήσετε και λίγο βρετανικό αέρα σ ένα νησί του Καναδά!!!



Αν πάλι θέλετε να πιείτε μπίρες, φημίζεται το νησί για τα εργοστάσια ζυθοποιίας κάντε μια βόλτα με το τροχήλατο μπαρ, μόνο μην πείτε πολύ, έχετε να δείτε ακόμη πολλά στην πρωτεύουσα και μην ξεχνάτε, πρέπει να την περπατήσετε.



Για τους λάτρεις του ποδηλάτου, μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στην πρωτεύουσα του ποδηλάτου, του Καναδά, με πολλά χλμ ποδηλατοδρόμων. Βάλτε το κράνος σας και εξερευνήστε την.



Φυσικά στην πόλη και εκτός αυτής, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε άλλα προσωπικά προσπαθώ κάθε φορά να σας δώσω πληροφορίες και εικόνες για αυτά που επισκέφτηκα και έχω άποψη. Για τα υπόλοιπα ψάξτε στον μαγικό κόσμο του ίντερνετ και θα βρείτε πολλές πληροφορίες ή ρωτήστε φίλους που πήγαν ή κατοικούν εκεί, να σας πουν τα καλύτερα.

Ήρθε η ώρα όμως για την επιστροφή, θα ήθελα να μείνω άλλη μια μια μέρα εδώ και ένα βράδυ σίγουρα όμως έστω και για μια μέρα πήγα μια καλή δόση.
Επιβιβάζομαι στο πλοίο με τις καλύτερες εντυπώσεις και φυσικά λίγο πριν φτάσουμε στο Vancuver πάμε σε ένα mall για ψώνια.

Μας προτείνουν ένα καινούργιο εκπτωτικό χωριό, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο της πόλης του Βανκούβερ, τα αεροπλάνα πετάνε στην κυριολεξία πάνω από τα κεφάλια μας και αισθάνομαι ότι αν σηκώσω τα χέρια μου ψηλά θα τα ακουμπήσω!!!!



Το χωριό είναι νέο στην περιοχή, φτιαγμένο πολύ όμορφα, με δρόμους, σιντριβάνια και νερά που χορεύουν, εστιατόρια και καφέ, καταστήματα προσεγμένα που φιλοξενούν επώνυμες μάρκες και ακριβές τιμές, παρά τις εκπτώσεις τους, κάποια παπούτσια που ήξερα τις τιμές τους στην Ελλάδα δεν ήταν καθόλου φτηνότερα εδώ, μπορεί και 10 δολάρια πιο ακριβά! Όπως καταλάβατε ιδιαίτερες αγορές δεν έγιναν, δεν είναι το δυνατό μου σημείο στα ταξίδια ειδικά σε είδη που μπορώ να βρω και στην χώρα μου, 
άλλωστε είχα και το πρόβλημα με τα κιλά της βαλίτσας η οποία ήταν ήδη υπέρβαρη. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνω πάντα να έχω μια τόσο γεμάτη βαριά βαλίτσα!!!!



Έτσι περάσαμε μια όμορφη μέρα στην Βικτόρια της British Columbia, γεμάτοι με υπέροχες εικόνες και χρώματα και το ηλιοβασίλεμα μας βρήκε στο Βανκούβερ του Καναδά!Ώρα να μαζέψουμε τις βαλίτσες μας, γιατί αύριο έχουμε καινούργιο ταξίδι ,ξεκινάει η εξερεύνηση της Αλάσκας.




















TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου