ΝΙΣ-ΣΕΡΒΙΑ



Κατά την  επιστροφή μας στην Ελλάδα από το Βελιγράδι κάναμε μια στάση για ένα καφέ στη ΝΙΣ.



Η Νίς (σερβικά: Ниш / Niš), (παλιότερα Ναϊσσός ή Νίσσα), είναι πόλη στη Σερβία, στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά από το Βελιγράδι και το Νόβισαντ, με πληθυσμό 305.518 κατοίκων (απογραφή του 2011)

Ανήμερα των Φώτων για εμάς και Παραμονή Χριστουγέννων για τους Σέρβους ( είναι παλαιοημερολογίτες) η πόλη, παρά την παγωνιά, είχε κίνηση στο χιονισμένο κέντρο της.





Ίσως για πρώτη φορά, μετά από τόσες μέρες περιπλάνησης στην Σερβία είδαμε κόσμο με τσάντες στα χέρια, κίνηση στα καταστήματα ιδίως για μικρά δώρα και τρόφιμα, αφού οι τιμές και εδώ είναι σχεδόν απαγορευτικές για τον ντόπιο καταναλωτή αλλά και εμάς.




Πολλοί πάγκοι με κλαδιά από βελανίδια που διαβάζονται στην εκκλησία, σύμφωνα με το έθιμο τους και  στην συνέχεια μοιράζονται στον κόσμο για να τα βάλει στο σπίτι του, για το καλό.

Μια πλατεία με το άγαλμα της ελευθέριας και ένας πεζόδρομος με όμορφα κτήρια, καταστήματα και καφέ αποτελούν το κέντρο της πόλης.




Ενδιαφέροντα σημεία για επίσκεψη το φρούριο του Νις και το ποτάμι του με τις γέφυρες, όμως δεν το επισκεφτήκαμε λόγω του άσχημου καιρού. Το χιονόνερο δεν σταματούσε και το κρύο καλά κρατούσε. Έτσι στον ελεύθερο χρόνο μας απολαύσαμε μια ζεστή σοκολάτα σε ένα καφέ.



Έτσι τέλειωσε και αυτό το ταξίδι μας, επιστροφή στην Ελλάδα και ΟΝΕΙΡΑ για καινούργια 
ΤΑΞΙΔΙΑ.




TRIPS AND DREAMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου