PACKING HAND BAGGAGE - ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ



Ετοίμασες την βαλίτσα και ήρθε η ώρα να τοποθετήσεις τα τελευταία πράγματα στην χειραποσκευή σου. Σε πιάνει ο πανικός μήπως ξέχασες κάτι. Εδώ θα σε βοηθήσουμε με μια λίστα για να τσεκάρεις, ότι πήρες τα πιο σημαντικά.




Μην ξεχάσεις λοιπόν... 


1.Διαβατήριο, άδεια οδήγησης αν σκέφτεστε να οδηγήσετε. Μην ξεχάσεις τα εισιτήρια και τα voucher των ξενοδοχείων. Αντίγραφα των ταξιδιωτικών εγγράφων για να μην τρέχεις σε περίπτωση κλοπής, εννοείται ότι δεν τα βάζεις πότε μαζί με τα πρωτότυπα. Μην κουβαλάς μαζί σου δημόσια και τραπεζικά έγγραφα που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ!

2.Ταξιδιωτική ασφάλιση για την πτήση, τις αποσκευές αλλά και για την Υγεία. Αχρείαστη να είναι η ασφάλιση αλλά αν πάθεις κάτι στο εξωτερικό πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αν ταξιδεύεις Ευρώπη μην ξεχάσεις την μπλε κάρτα (Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας)
Μην ξεχάσεις να αφήσεις ένα αντίγραφο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, σ αυτούς που μένουν πίσω.

3.Μετρητά και κάρτες στο πορτοφόλι. Ένα ποσό σε μετρητά πρέπει να έχεις απαραίτητα μαζί σου, για τα πρώτα έξοδα, σκέψου ότι μπορεί να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τις κάρτες. Γράψε τα τηλεφωνικά νούμερα της τράπεζα σου, σε περίπτωση προβλήματος να τα έχεις εύκολα για επικοινωνία.

4.Τα κλειδιά από το σπίτι σου, για να μπορείς να μπεις όταν επιστρέψεις, δεν χρειάζεται να πάρεις όλα τα κλειδιά μαζί σου, είναι επί πλέον βάρος, ξεχώρισε τα.  Άφησε ένα κλειδί σε έμπιστο πρόσωπο για κάθε ενδεχόμενο.

5.Τα γυαλιά σου, να τα βάλεις σε θέση που μπορείς να τα βρεις αμέσως, αν σου χρειαστούν.

6.Καραμέλες και τσίχλες θα τις χρειαστείς στην προσγείωση και την απογείωση του αεροπλάνου, εγώ κουβαλάω πάντα με γεύση μέντα, θα μου πεις δίνουν οι αεροσυνοδοί, τελευταία όμως όλο και κόβουν παροχές.

7.Μερικά snacks μπορούν να φανούν χρήσιμα, σε περίπτωση καθυστέρησης πτήσεων, κλειστά καταστήματα και ξεπαράδιασα, ακόμη και κατά την διάρκεια της πτήσης, λίγοι ξηροί καρποί θα σου δώσουν την αίσθηση του κορεσμού της πείνας, ειδικά στα μεγάλα ταξίδια.

8.Φωτογραφική μηχανή και τα σχετικά αξεσουάρ, κινητό τηλέφωνο και tablet, στο οποίο θα φορτώσεις ένα βιβλίο, την μουσική που αγαπάς, παιχνίδια αλλά και ταινίες που θέλεις να σε συντροφεύουν μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Φυσικά μην ξεχάσεις τους φορτιστές.
Καλό είναι να τα έχεις όλα μαζί, στην χειραποσκευή γιατί στην βαλίτσα σου προσθέτουν βάρος, αλλά είναι και ευαίσθητα, ενώ μπορεί να χρειαστεί να ελεγχθούν και καλά είναι να είσαι εκεί, αν τυχόν συμβεί.

9.Μαζί μου στο αεροπλάνο φροντίζω να έχω τα δικά μου ακουστικά, γιατί δεν ξέρω αν αυτά που θα μου δώσουν, έχουν απολυμανθεί σωστά.

10.Ένα ζευγάρι κάλτσες ή καλσόν συμπίεσης, θεωρώ ότι είναι απαραίτητα ειδικά στα μεγάλα ταξίδια γιατί δημιουργείται φλεβική θρόμβωση στα πόδια. Οι κάλτσες περιορίζουν το πρήξιμο, σίγουρα το ξέρετε ότι το προσωπικό του αεροπλάνου πάντα τις φοράει και επί πλέον δεν είναι τα πόδια ακάλυπτα στις μοκέτες του αεροπλάνου, τόσα μικρόβια κυκλοφορούν αν χρειαστεί να βγάλετε τα παπούτσια σας.
Ένα ζευγάρι παντόφλες είναι απαραίτητες για τις βόλτες σας στον διάδρομο, για να ξεκουράζονται τα πόδια σας, σε τακτά διαστήματα στα μεγάλα ταξίδια.

11.Ένα μαξιλαράκι ύπνου θα το χρειαστείς σίγουρα, ειδικά στις μεγάλες πτήσεις. Πολλές εταιρίες προσφέρουν μαξιλάρι, κουβέρτα, μια μάσκα ματιών και ωτοασπίδες, αλλά εγώ κουβαλάω πάντα το δικό μου μαξιλάρι και μια ζακέτα fleece, που φοράω όταν η θερμοκρασία πέφτει πολύ, μέσα στην καμπίνα. Πολλές φορές περνάω το fleece γύρω από το λαιμό μου για να με στηρίζει στον ύπνο αλλά ταυτόχρονα να με ζεσταίνει.

12.Καλό είναι κατά την διάρκεια της πτήσης να πίνετε πολύ νερό γιατί μέσα στα αεροπλάνα η υγρασία είναι χαμηλή. Το νερό θα σας βοηθήσει και μετά, με το jet lag και την κούραση και ας επισκεφτείτε πολλές φορές την τουαλέτα. Καλό είναι να έχετε μαζί σας χαρτομάντιλα, μαντιλάκια για το πρόσωπο, travel μαντηλάκια για να καθαρίζεται τακτικά τα χέρια σας και whole μαντιλάκια για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.

13.Χρησιμοποιήστε κρέμα ματιών πριν το ταξίδι αλλά και κατά την διάρκεια της πτήσης αλλά και μετά θα σας βοηθήσει με την κούραση των ματιών και τους μαύρους κύκλους. Χρησιμοποιήστε ένα lipbalm, αρκετές φορές, για να είναι τα χείλη σας ενυδατωμένα. Ψεκάστε το πρόσωπό σας με ενυδατικό νερό σε spray και βάλτε κρέμα προσώπου. Βάλτε κρέμα και στα χέρια σας, χρειάζονται και αυτά ενυδάτωση. Εννοείται ότι αυτά θα τα έχετε μαζί σας σε συσκευασία, travel size, σύνολο μέχρι 100 ml και ως 10 τεμάχια (δείτε τις οδηγίες της αεροπορικές που πετάτε για τις ποσότητες).

14.Μια αλλαξιά ρούχα και εσώρουχα, κρίνεται απαραίτητη στην χειραποσκευή, για κάθε ενδεχόμενο (καθυστέρηση πτήσης, απώλεια βαλίτσας, έπεσε ο καφές επάνω σας και λερωθήκατε κ.α)

15.Μην ξεχάσετε τα φάρμακα σας και ένα μικρό κουτί πρώτων βοηθειών. Αν τα φάρμακα είναι υγρά και τα χρειάζεστε κατά την διάρκεια της πτήσης, συνεννοηθείτε με τον έλεγχο των αποσκευών. Μπορεί να σας ζητήσουν να αποδείξετε ότι σας είναι απαραίτητα.

16.Τέλος τοποθέτησε την ετικέτα με το ονοματεπώνυμο - διεύθυνση - τηλέφωνο και δέστε μια χρωματιστή κορδέλα στις αποσκευές για τις ξεχωρίζεις πιο εύκολα .


Αν κάτι ξέχασα η αν θέλετε κάτι να συμπληρώσετε θα χαρώ να μου στείλετε το σχόλιο σας.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ








TRIPS AND DREAMS

1 σχόλιο:

  1. Άντε να τελειώσει αυτή η ασθένεια που μας κυνηγάει να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε άνετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή